William C. Tripp Architect

The Aurora

Portland, Oregon
In Progress

Consisting of four apartments configured as attached townhomes, this project steps up a hill on an urban corner site in the Goose Hollow neighborhood. Each unit contains its own private entrance, a back patio, and a front porch that bolsters a strong connection between residents and passersby. The front porches are created atop stormwater planters, which serve the dual role of slowing the flow of water runoff and growing vegetation for solar shading of the south facing windows.

Tall ceilings, generous windows, and skylights work together to provide abundant natural light, as well as passive cooling and passive solar heating throughout the seasons. Great care has been taken to ensure that this building compliments its adjacent neighbors and fits comfortably within its eclectic neighborhood.

© 2017 William C. Tripp Architect | Contact